ATAMAN – Pinot Gris

Ataman - Pinot Gris

Crama Hamangia

Pinot Gris

Romania / Istria

Vrei sa îl încerci?

Comandă acum pentru a transforma orice ocazie într-o experiență de neuitat.

Povestea vinului

Ataman – Pinot Gris seduce prin culoarea sa galben pai cu reflexe verzui, strălucitoare și clară. Parfumul său bogat te poartă instantaneu către o grădină de fructe exotice, unde aromele de de citrice precum lămâia și pomelo se împletesc armonios cu note florale delicate și nuanțe minerale specifice zonei din care provine. Gustul este o explozie de prospețime, cu o aciditate vibrantă care echilibrează perfect dulceața fructelor. Textura sa este catifelată, mângâind papilele gustative cu o persistență lungă și un postgust citric revigorant.

Crama Hamangia, situată la intrarea în Delta Dunării, în zona ce se numea odinioară Hamagia, beneficiază de un terroir unic, cu soluri calcaroase și nisipoase și o climă temperat-continentală. Creează vinuri ce provoacă la meditație, la liniște și relaxare, vinuri îndrăznețe adresate gânditorului modern ce are curajul și motivația contemplării în direcția evoluției personale.

Strugurii Pinot Gris cultivați aici se bucură de briza răcoroasă a mării, care le conferă o prospețime deosebită. Soiul s-a adaptat foarte bine zonei, iar oenologii cramei fac tot posibilul pentru a-l scoate în evidență cât mai bine.

Gama Ataman este o selecție de vinuri premium, obținute din struguri selectați manual și maturate în barrique de stejar franțuzesc. Atamanul este denumirea locală din Deltă a conducătorului unei echipe de pescari. Asa cum susține producătorul, gama de vinuri este un omagiu adus oamenilor puternici, cu simțuri de orientare ascuțite și cu tenacitate. Un elogiu adus oamenilor de își duc “barca” mai departe pe cursul vieții.

Asocieri culinare

Ataman – Pinot Gris este un vin versatil, care se potrivește perfect cu o varietate de preparate culinare. De la aperitive ușoare, precum salate cu brânză de capră sau tartine cu icre de știucă, la preparate din pește și fructe de mare specifice Deltei Dunării. Notele citrice fac acest vin foarte potrivit in asocieri cu peștele de Deltă, făcut simplu, pe grătar sau pe plită.

De asemenea, vinul se asociază armonios cu preparate din carne albă, precum piept de pui la cuptor cu ierburi aromatice sau curcan umplut cu fructe uscate. Pentru o experiență culinară inedită, încercați vinul cu preparate asiatice ușor picante, precum curry de pui cu mango sau tăiței cu legume și sos de soia.

Concluzii

Vinul Ataman – Pinot Gris a fost pentru noi o experiență de degustare plăcută. Caracterul său prietenos, ușor acid dar echilibrat ne-au făcut să il apreciem până la ultima picătură. Este un vin cinstit, executat corect, ce impresionează prin simplitate. Este un vin perfect pentru a fi savurat alături de prieteni, la o masă delicioasă sau ca aperitiv relaxant. Recomandăm cu încredere acest vin oamenilor care apreciază vinurile albe cu note minerale și citrice.

Te-ar putea interesa și