Castel MIMI – Isterie

Crama Castel MIMI

Malbec, Merlot, Pinot Noir, Băbească Neagră, Feteasca Neagra, Saperavi, Cabernet Sauvignon

Republica Moldova / Codru
Povestea vinului
Castel MIMI Isterie este un vin rubiniu, având o corpolență moderată ce rezultă din melanjul a șapte soiuri diferite de struguri. Caracteristicile principale ale acestui vin sunt echilibrul și măiestria, atât de necesare pentru valorifica nuanțele atâtor soiuri de struguri. Isterie reprezintă cu succes un cupaj îndrăzneț despre care producătorul spune ca este nemaiîntâlnit. Vinul se naște din asocierea dintre Cabernet Sauvignon, Merlot, Saperavi, Malbec, Pinot Noir, Fetească Neagră, Rară Neagră și evoluează scoțând în evidență un caracter clasic.
Castel MIMI Isterie ne întâmpină în pahar cu un miros plăcut, ușor dulce, cu note pregnante de fructe uscate și fum. Primele note de gust ce se evidențiază sunt cele de prună uscată (specifice regiunii din care provine) și cireșe negre. Întâlnim totodată și note de vanilie, mure și piper. Un vin fin și catifelat pe palat, cu aciditate echilibrată și un postgust lung, persistent și condimentat.
Gama Castel Mimi Clasic, a cărei exponent este Isterie expresie a dragostei pentru istoria, folclorul și cultura autentică a Moldovei. Tradiția viticolă din regiune este combinată cu inovația pentru a crea vinuri care reflectă spiritul acestei țări. Fiecare sticlă prezintă pe etichetă simboluri folclorice tradițional moldovenești drept elogiu adus etnografiei bogate a zonei. O notă distinctivă a acestei colecții o reprezintă asocierile îndrăznețe folosite ca trimitere clară către reuniune.
Colecția Clasică Castel Mimi este o alegere excelentă pentru cei care doresc să descopere vinurile moldovenești. Aceste vinuri sunt echilibrate și ușor de savurat, iar aromele lor sunt perfecte pentru o masă în familie sau cu prietenii.
Asocieri culinare
Echilibrul bun dintre aciditate și taninii obținuti prin maturarea in butoaie franțuzești fac trimitere la asocieri culinare precum carnea roșie la grătar, tocănițele condimentate (de ce nu chiar gulaș) sau vânat. Gustul de prune uscate si cireșe coapte fac ca asocierile cu platouri de brânzeturi tari precum parmezan, cedar sau Gruyère să fie extrem de potrivite.
Alte asocieri interesante pentru Castel Mimi Isterie ar putea fi si pastele cu sosuri bogate precum Bolognese sau Carbonara.
Concluzii
Un cupaj ce sperie la prima vedere prin abundența de soiuri avute în componență, Castel MIMI Isterie reprezintă o surpriză plăcută încă de la primul contact. Aromele diferite se combină într-o manieră unică dând naștere unui corp elegant și clasic. Notele de fructe uscate si cireșe coapte il fac ușor de băut iar corpolența moderată și echilibrul il fac perfect pentru mese în familie sau cu prietenii.